Om Kneippbyn

Gotländsk modern familjeresort – med havet som kuliss.
Bara 3 km söder om Visby, på klippkanten alldeles vid havet, ligger Kneippbyn Resort. Här kan du uppleva semesterns allra bästa dagar. Med sitt vackra läge och mängder av barnaktiviteter har Kneippbyn Sommar- & Vattenland över 85 000 besökare per år. Här finns också Gotlands enda 5-stjärniga camping och anläggningen är medlem i SCR – Svensk Camping.

Från kurort till kulort

Kneippbyn grundades som kurort i början av 1900-talet av Dr Kallenberg. Inspirerad av den TBC-sjuke munken Sebastian Kneipp, som botade sig själv genom ömsom kalla ömsom varma bad, kom gäster till Kneippbyn för att bli kurerade i Kneipps anda. Sedan 1976 har Kneippbyn drivits av familjen Werkelin och idag kommer man till Kneippbyn för att ha roligt, koppla av och njuta av det fantastiska läget.

Från hotell till trädkojor

Kneippbyn erbjuder cirka 700 bäddar i villavagnar, stugor, fiskestugor, trädkojor, lägenheter och hotell samt har ca 200 campingtomter. De många olika boendealternativen ger möjlighet till flera olika prislägen och upplevelser – bekväm hotellsemester eller budgetsemester i tält, spännande djungeltema för barn i trädkoja eller romantisk fiskestuga med havsutsikt.

Originalhuset Villa Villekulla

Mitt på området tronar det riktiga Villa Villekulla, originalhuset från Svt´s filmer om Pippi Långstrump, vilket givetvis är ett av naven i verksamheten. De två sista filmerna, ”Pippi på de sju haven” och ”Pippi på rymmen” är inspelade här på Sommarland sedan huset flyttades hit 1970 – i ett stycke! År 2001-2002, 2010 och nu senast 2015 renoverades Villa Villekulla för att återskapa miljön från de klassiska filmerna.

Företagsledning

Kneippbyn Resort Visby är ett familjeföretag i andra generationen som idag ägs och drivs av Bobbo Werkelin som VD sedan januari 2015.

Sponsorengagemang

Kneippbyn Resort tar en aktiv del i det gotländska samhället och har ett stort engagemang för ungdomar och inom idrotten. Friska medarbetare är en förutsättning för ett framgångsrikt företagande. Vi stödjer därför stolt Visby Roma Hockey, Visby Roma Ungdom, IFK Visby, P18 Damfotboll, Endre Innebandy, FC Gute Fotboll, Visby IBK med flera.